Egy, a tízmillió politológus országából

Critical/Comment

Semmitmondások hálójában

Hozzászólás Aristo vitacikkéhez

2015. április 21. - C.critical

Szó se róla, rendkívül szellemesre sikerült a vitacikként aposztrofált bejegyzés. Viszont sikerült pontosan abba a majomcsapdába belehullania a szerzőnek, mint azoknak, akikre a homokot lapátolja..
Ugyanis amire az írás végül kihegyeződött - számomra meglepően, ugyanis az erős kezdés után többre számítottam - GFG  jóval rövidebben, de már megfogalmazta az "El tudná képzelni, hogy Novák Előd a belügyminiszter?" nevezetes bejegyzésében. No de "ne ítéljünk elhamarkodottan a flottaépítők felett". A Jobbik témát már többen, többször körbejárták, átütőt, újat mondani viszonylag nehéz feladat. Ehelyütt sem kísérlem meg, ellenben ajánlatos néhány dolgot regisztrálni egyrészt a vitacikkel, másrészt a Jobbikkal kapcsolatban.

Tovább

Kinek a problémája a Jobbik?

2015. április 14. - C.critical

A tapolcai választás esetében többek között említésre méltó, hogy van jelentősége egy helyi időközi választás kimenetele kapcsán az országos közhangulatnak. Hiába vonult fel ugyanis a teljes Fidesz kampánycsapat több száz aktivistával, illetve Orbán Viktorral karöltve, nem tudta felülírni a közvélemény-kutatásokban már fél éve regisztrált egyértelmű proteszt hangulatot. A Jobbik el is hozta élete első egyéni képviselői mandátumát. Ennélfogva tökéletesen legitim kérdésfelvetés, hogy fel kell e vennie a kormánypártoknak a kesztyűt a Jobbikkal szemben. A látszat ellenére viszont nem feltétlenül könnyű erre megadni a választ, hiszen a váratlan eseményeket leszámítva nem lesz választási szituáció 2018-ig. Ebben az esetben pedig bármennyire is szeretné mindegyik ellenzéki pártalakulat magát a kormány egyetlen kihívójaként pozicionálni, mégis arról van szó, hogy ebben a pozícióharcban bizony egymás ellenfelei, nem pedig a Fidesz-KDNP-é.

Tovább

Napi szélsőség 2.

2015. április 10. - C.critical

... a liberális (tévesen „baloldalinak” nevezett) sajtó (a hvg.hu se baloldali portál, és csak a szabadelvű toleranciájának köszönhetem, hogy itt idegenként megszólalhatok) és közvélemény kevésbé törődik az osztályegyenlőséggel, de a dzsenderegyenlőséggel (roppantul helyesen, de sajnos nem mindig és nem mindenütt) igen.

Tamás Gáspár Miklós

"Barátunk" a KDNP

2015. április 09. - C.critical

Ha bárkinek kétsége volt afelől, hogy a KDNP egy létező párt, Semjén a tegnapi interjújával biztosította arról a nemzet tagjait, a KDNP bizony létezik. Sőt, tulajdonképpen a vasárnapi boltbezárásokkal elérte a párt alakulásakor lefektetett programszerű céljai összességét. Köszönjük szépen, ebben az esetben lenne egy javaslatom: tessék feloszlatni magukat, még mielőtt újabb radikális ötlettel állnának elő, amivel totális módon beavatkoznak az állampolgárok magánéletébe. Nem venném jó néven, ha a következő lépésük az lenne, hogy a hosszútávú, ám közelebbről meg nem határozott társadalmi haszon érdekében a vasárnapi ebédlőasztalon kizárólag Semjén Zsolt saját kezűleg elejtett vaddisznója szerepelhet főfogásként.

Tovább

Hazudik-e Orbán Viktor?

Vagy "csak" a memóriája rossz?

2015. március 31. - C.critical

"Megkülönböztetett tiszteletem Miniszterelnök Úr! 

Adna-e kölcsön az adófizetők pénzéből, hogy ne kerüljek rács mögé? Önnek is előnyös lenne, főleg most, hogy ezzel a levéllel belerángattam egy kötvénycsalási ügybe"

Röviden így summázhatnánk Tarsoly, miniszterelnökhöz címzett levelét.

Korábban már feszegettem, hogy a kormány minden korábbinál magabiztosabban ugrott fel arra a bizonyos rollerre, ami gőzerővel bucskázik lefelé a lejtőn, és senki nem tudja, hol fog megállni. 

Tovább

A sötétség vicsorgó szolgái

A kormány arcába robbanó brókerbotrányról.

2015. március 27. - C.critical

 

Orbán rálépett a gereblyére, ami csúnyán felsértette a homlokát

Kezdődött azzal, hogy cirka egy hónappal ezelőtt amikor még senki nem tudott semmit, illetve nagyon keveset, Rogán belekiabálta a médiába, hogy újabb szocialista brókerbotrány került napvilágra a Buda-Cash üggyel.

Tovább

Kétesélyessé vált a tapolcai időközi?

2015. március 24. - C.critical

Fő szabály szerint egy időközi parlamenti választás még azokat a választópolgárokat sem szokta különösebben izgatni, akiket érint. Tapolca nem ilyen. Az a közkeletű nézet, hogy a tapolcai választókörben háromesélyes verseny van. Szűk 3 héttel a választás előtt azonban kezd úgy festeni, hogy a baloldal valahol a második kanyarban minimum egy utcahossznyival lemaradt.

 

 

Tovább

Már megint az oroszok....

2015. március 23. - C.critical

....és már megint fenyegetőznek. Atomrakétákkal rémisztgetik a dánokat, akik teljesen érthető módon kifejezték csatlakozási szándékukat a NATO tervben lévő európai rakétavédelmi rendszeréhez. Mivel keleten a helyzet nem változatlan, hanem fokozódik, ezért nem ártana evidens fogalmakkal tisztában lenni, nem pedig a belpolitikai törésvonalak mentén örömködni, vagy szomorkodni a II. hidegháború valóságán 

 

Tovább
süti beállítások módosítása