Egy, a tízmillió politológus országából

Critical/Comment

Már megint az oroszok....

2015. március 23. - C.critical

....és már megint fenyegetőznek. Atomrakétákkal rémisztgetik a dánokat, akik teljesen érthető módon kifejezték csatlakozási szándékukat a NATO tervben lévő európai rakétavédelmi rendszeréhez. Mivel keleten a helyzet nem változatlan, hanem fokozódik, ezért nem ártana evidens fogalmakkal tisztában lenni, nem pedig a belpolitikai törésvonalak mentén örömködni, vagy szomorkodni a II. hidegháború valóságán 

 

Elsőként kiemelendő, hogy egy rakétavédelmi rendszer pontosan az, aminek látszik. Reakció egy már krónikusan fennálló fenyegetésre.  Ha úgy tetszik, védekezési reflex. 

Atomrakéták alkalmazását kilátásba helyezni szintén az, aminek látszik: erőszakkal való fenyegetés. 

Történetesen arról van szó, hogy a szomszéd srác azzal fenyeget minket, hogy kiirtja a családunkat, csak azért, mert éjszaka bezárjuk az ajtót, hogy megvédjük az értékeinket. Mindez számára fenyegetésként csapódik le. Miért is ? Csak nem azt tervezte, hogy ellopja az ezüst kanál készletet?  A dánok helyében mi is felhúznánk a szemöldökünket, és tennénk ezt joggal. 

Nem nehéz belátni, hogy Putyin szeretné kiterjeszteni Oroszország  befolyását. Egyre inkább elképzelhető, hogy magányában nosztalgiával, és ábrándos tekintettel gondol vissza arra az időszakra, amikor még a Szovjetunió sikerrel tudta exportálni politikai és gazdasági rendszerét. 

Ennek érdekében a legkisebb mértékig sem szégyenlősen azon dolgozik, hogy destabilizálja az Európai Uniót. Radikális, euroszkeptikus pártokat támogat kontinens szerte. Elég csak Görögország irányába, a radikális baloldali Syriza felé tekinteni, a "hazánkfia" Jobbikot ne is említsük...

Putyin népszerűsége hazájában töretlen. Európában pedig nem ítélik el eléggé ahhoz, hogy ne legyenek olyan pártok, akik nem fogadnak el anyagi támogatást elvi okokra hivatkozva. A pénz az pénz. Kit érdekel az elvszerűség, kit érdekel a nyugati értékválasztás, az ukránok egyébként is maguknak keresték a bajt, és különben is az Európai Unió Amerikával karöltve kizsákmányolja a nemzeteket. Hogyne.

Le kellene venni végre azt a szemellenzőt.  A napsütés jót tesz a csontoknak. 

 

 (foto:Reuters)

 Kövesd a Facebookon is a valóságot !

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalcomment.blog.hu/api/trackback/id/tr1007290847

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: C.critical: Már megint az oroszok... 2015.03.23. 13:26:01

Már megint fenyegetőznek. Atomrakétákkal rémisztgetik a dánokat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.03.24. 22:31:01

Röhejes. Ez a nyugati ballib sajtónak, bérrettegőknek szól, nem valódi katonai doktrína. Putyin pragmatista, hiba lenne ostobának nevezni, azonkívül nem ő dönt egyszemélyben. Soha nem mérne atomcsapást egy nyugati országra, de még hagyományosat se valószínűleg, mert nyilvánvaló, hogy az utána következő ellencsapásban Oroszország is teljesen megsemmisülne. Egyáltalán nem érdeke háborút viselni, főleg olyat, aminek a kimenetele legalábbis kétséges a számára. Egy Ukrajna, Grúzia nem az, őket félkézzel lenyomja. A NATO viszont másik liga.

medium size devil 2015.03.25. 01:19:56

@retrovírus: Idiota, a fenyegetes annak szol akinek mondtak: Danianak. Egy atomtamadassal valo orosz fenyegetest elbagatellizalni a jozan itelokepesseg nagyfoku hianyara utal.

2015.03.25. 01:30:08

@medium size devil: Ha nekem akarsz írni, írj magyarul, ékezettel, és vesszőhiányok, helyesírási hibák nélkül. A tartalmáról majd utána beszélhetünk, bár valószínűleg felesleges.

Nzoltan 2015.03.25. 06:35:14

Azt gondolom,mhogy a dánok csatlakozási szándéka már egy elōkëszített megállapodáson alapszik. Tehát nem az oroszok riagatására született a döntés.
Egyébként meg tökmindegy. Ukrajna sem nato tag, mégis tömgesen áramlik be a nato haderō. Az usa talàlt mégegy szövetségest a hülységéhez.

Európára nem az oroszok jelentik a nagy veszëlyt, hanem a sok beáramló idegen kultúra.

nu pagagyí 2015.03.25. 06:41:10

@Nzoltan: Világos, hogy Ukrajnát nem az oroszok fogják megvédeni saját maguktól.

Nero.A.Véres.Költő 2015.03.25. 08:04:53

@Nzoltan: Hülye vagy. Krim óta kb állandó az orosz fenyegetés, még szép, hogy minden épeszű nyugati ország védelmi rendszert akar kiépíteni. Még a végén "civil" fegyveresek kitalálják, hogy oroszajkú a lakosság, és ideje fügetlenedni.
Szoval nem 1 hetes a fenyegetettség. És ez sem utoló : "....Ennek érdekében a legkisebb mértékig sem szégyenlősen azon dolgozik, hogy destabilizálja az Európai Uniót."

♔bаtyu♔ 2015.03.25. 08:25:21

Marhaság. Egyenlőre az USA készül demonstrációs felvonulásra.

Egyébként jól látható, hogy a feszültségek hogyan fokozhatók odáig, hogy az egyes országok megnöveljék katonai kiadásaikat. Az oroszok egészen biztosan megszállnak, megtámadnak környező országokat, ha kitör a konfliktus, ez nyilvánvaló, a harcokat azonnal érdemes idegen területekre helyezni. Ergo a védelem tul.képpen megmagyarázható, hiszen a leggyengébb pontok van ezen a téren előnyben, ez lehet Ukrajna, Balti államok.

De nem fog kitörni, ha csak az USA és Izrael így nem dönt.

Szélmalomharcos 2015.03.25. 09:51:10

" nem ártana evidens fogalmakkal tisztában lenni, "

Ezt elsőként maga a szerző is megfontolhatná

A rakétavédelmi rendszerek a nukleáris erőegyensúly alapvető elemei nagyjából a 70-es évek óta. Éppen ezért hosszas nukleáris leszerelési tárgyalások szabályozták a rakétavédelmi rendszerek mennyiségét, telepíthetőségét. Ezt rúgja fel most az USA, bízva a korlátlan erőfölényében

A lényeg röviden: ha egyforma atomarzenálja van a két szembenálló szuperhatlomnak, de az egyiknek van még rakétavédelmi rendszere is, akkor már nem érvényes az erőegyensúly, és leszerelés helyett folytatódik a fegyverkezési verseny

Sajnos az amerikai expanziós törekvésekkel -amelynek része Ukrajna elhódítása - pont errefelé tart a világ, és sodródik egy lehetséges atomháború irányába. Lehet hogy 10 atomtöltetből ötöt meg tudnak semmisíteni a légkörön kívül (ennél valószínűleg kevesebbet), de egy Dánia méretű országnak a megmaradó 5 is végleg beteszi a kaput. És ha már a számoknál tartunk: a két atomnagyhatalomnak közel 10 ezer atomtöltete van fejenként

Őrültség ami folyik, de Washingtonból nézve csak egy újabb kaland Grúzia vagy Szíria után. Aztán jöhet a vízözön, vagy az ISIS, vagy egy kis európai háború

Szélmalomharcos 2015.03.25. 10:29:45

@C.critical:
Ha jól emléxem a mostani események egy puccsszerű, erőszakos hatalomváltással kezdődtek Kijevben. Ennek nyomán egy Washingtonból kinevezett bábkormány került hatalomra. azzal a nem titkolt céllal, hogy felszámoljon minden regionális önállóságot, erőszakosan asszimilálja vagy elüldözze a kisebbségeket, és az országot betagozza a NATO katonai szervezetébe

A szárnyukat szélesre kitáró náci mozgalmak alá pedig szintén az USA-ból fújják az emelő szelet. Amit persze utólag - amikor majd javában zajlanak a pogromok - már meg fognak bánni, éppúgy, mint Szíriában az ISIS támogatását

C.critical 2015.03.25. 10:43:02

@Szélmalomharcos: Amit írsz, tipikusan politikai olvasat, erről (is) szól a poszt. Ha puccsnak akarod látni Janukovics bukását, Porosenkót pedig USA bábjának, akkor nem lehet ezzel mit kezdeni. A rossz politikai teljesítményt gyakran magyarázzák hasonló összeesküvés-elméletekkel.

2015.03.25. 11:35:25

@C.critical:

Amit ír, az a valóság, szemben az euroatlanti propagandát szajkózó liberális blogok hazugságaival. Biztos nagyon fáj neked és a többi dezinformátor haverodnak, hogy még a blog.hu néhány ezres olvasótáborából is csak pár tucat embert tudtok hülyíteni.

2015.03.25. 11:54:16

Épeszű ember nem bízik Putyinban és a környezetében.

2015.03.25. 11:56:03

@imperial: tipikus ötvenes évekbeli sztalinista propagandaszöveg. Ugyanaz a gondolatmenet, szófordulatok. No comment.

Szélmalomharcos 2015.03.25. 12:59:32

@C.critical:
Mivel úgy látom megvan benned a hajlam az ismeretszerzésre, belinkelem az US Foreign Dept. és a kijevi amerikai nagykövet közötti telefonbeszélgetés leiratát. Ebből világos hogy Washingtonban döntöttek arról, ki legyen a miniszterelnök és minden egyéb számukra fontos kérdésben. Így szoktak egy bábkormányokat felállítani

www.bbc.com/news/world-europe-26079957

Szélmalomharcos 2015.03.25. 13:14:00

@imperial:
Közös "euroatlanti" álláspont helyett egyre inkább van egy amerikai és egy európai.

Amerikának nem tetszik a minszki megállapodás, akkor inkább egy nyílt háborút akarnak. Az európai politikusok nagy része jelenti az akadályt, és az, hogy nem sikerült átgyúrniuk az európai közvéleményt. Ezt most újult erővel próbálják, ezért potyogni fognak az égből is az ilyen és hasonló blogok

Addig is "fuck the EU" ahogy Nuland asszony mondá:

2015.03.25. 14:19:35

@Szélmalomharcos:

Természetesen az európai politikusok között is vannak olyanok, akiknek nem ment el teljesen a józan esze és látja, hogy az USA vígan röhög a markába, miközben összeugrasztja az EU-t és Oroszországot.

Amíg viszont a liberális politikai erők és a cselédmédiájuk támogatásával az USA felforgatást végez, harckocsikkal parádézik és provokál, meg együtt szankciózik az EU-val, addig sajnos lehet euroatlanti álláspontról beszélni.
süti beállítások módosítása