Egy, a tízmillió politológus országából

Critical/Comment

"Barátunk" a KDNP

2015. április 09. - C.critical

Ha bárkinek kétsége volt afelől, hogy a KDNP egy létező párt, Semjén a tegnapi interjújával biztosította arról a nemzet tagjait, a KDNP bizony létezik. Sőt, tulajdonképpen a vasárnapi boltbezárásokkal elérte a párt alakulásakor lefektetett programszerű céljai összességét. Köszönjük szépen, ebben az esetben lenne egy javaslatom: tessék feloszlatni magukat, még mielőtt újabb radikális ötlettel állnának elő, amivel totális módon beavatkoznak az állampolgárok magánéletébe. Nem venném jó néven, ha a következő lépésük az lenne, hogy a hosszútávú, ám közelebbről meg nem határozott társadalmi haszon érdekében a vasárnapi ebédlőasztalon kizárólag Semjén Zsolt saját kezűleg elejtett vaddisznója szerepelhet főfogásként.

Mivel az ominózus vasárnapi boltbezárásokkal kapcsolatban nincs az a  mérőeszköz amivel felfedezhető lenne bármiféle racionális indok, ellenben hónapokra muníciót ad kritikai hangok megjelenítésére, ezért jogosnak tetszik az az olvasat, hogy ebben az esetben valamiféle mélyebb értelmű társadalmi, ideológiai megfontolások játszanak szerepet. Erre próbált rávilágítani Semjén a minap, amivel sikerült közröhej tárgyává válnia. Tegyük hozzá, joggal
Ez az interjú tökéletesen illeszkedik a kormánypártok egy éve tartó vesszőfutásába. Mára nyugodtan kijelenthetjük, hogy hiányzik a koherens, demokratikus, konzervatív eszmeiség a politikai palettán. Szlogenek vannak, tartalom nélkül. Ha úgy tetszik, politikai termékek. Polgár, nemzet, dolgozó ember, vallás. Ha mindezek mellé helyezzük a politikusi fényűzést, az úri szokásokat, a helyi polgármesterek földesúri attitűdjeit, egyáltalán nem kell meglepődnünk, hogy olyan dilettáns szösszenetek születnek mint a minapi Semjén produktum. Ezekre az ellentmondásokra ugyanis választ kell adni, Mivel Semjén lényegesen szerényebb képességekkel rendelkezik, mint Leo Strauss, ezért nem meglepő, hogy nem tudja elképzelni, hogy a 25 éve demokratikus Magyarországon felnőtt egy generáció, aminek semmiféle romantikus viszonyulása nincs a fehér lovon való ügetéshez, meg a földesúr jobbágy viszony bensőségességéhez, Az antropológiai kényszerből vádaszó politikusokhoz pedig végképp nincs. Ellenben konzervatív módon ragaszkodik a demokráciához, a pluralizmushoz, a szabadsághoz, a nyugati eszmei közösséghez, ennél fogva szeretné maga eldönteni, hol és hogyan tölti el a vasárnapját. Hisz abban, hogy a jó kormányzás nem nélkülözheti a moralitást, és a megfontoltságot. Ez lenne a nem horthysta konzervatívizmus.

Na most milyen moralitás magyarázza a state capture gyanújának szinte állandó fennállását? Milyen kormányzati megfontoltság magyarázza az internetadó ötletét, és a már megvalósult vasárnapi bezárásokat?  

Utóbbira adott tökéletest választ Semjén Zsolt: a jobboldali-baloldali-keresztényszocialista-demokrata-radikalizmus megfontoltsága, moralitása, társadalmi előrelátása. Tulajdonképpen csak az anarchizmust, és a marxizmust nem citálta a KDNP világnézetébe. Ha kicsit hosszabb az interjú, talán arra is sor került volna. Ez történik abban az esetben, amikor  egy nem létező pártalakulatnak számot kellene adnia, tulajdonképpen mit, illetve kit is képvisel. Mert a vasárnapi bezárások, ha másra nem is, arra mindenképp rávilágítottak, hogy az állampolgárokat biztosan nem

Természetesen a hosszútávú társadalmi előnyöket a KDNP elnöke elfelejtette bővebben kifejteni. Ha arra számít, hogy a 2018-as választásokon shoppingolás helyett a választók elmennek, és a KDNP ellen szavaznak, akkor nagyon könnyen előfordulhat, hogy jól kalkulált. 

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalcomment.blog.hu/api/trackback/id/tr527352150

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: C.critical: „Barátunk” a KDNP 2015.04.09. 12:13:01

Ez a mandineres Semjén-interjú tökéletesen illeszkedik a kormánypártok egy éve tartó vesszőfutásába. Mára nyugodtan kijelenthetjük, hogy hiányzik a koherens, demokratikus, konzervatív eszmeiség a politikai palettán.

Trackback: Isten és MiciMackó is létezik 2015.04.09. 11:34:38

"Isten" és MiciMackó is létezik! Hiszen mindkettő írva vagyon.

Trackback: Semjén takarodj! 2015.04.09. 11:22:42

ErkölcsTan és etikaoktatás Semjén Zsolt részre: A plágium lopás és csalás. Takarodj a közéletből!  Semjénnek mennie kell.

Trackback: Semjén Zsolt elvtárs vörös csillaga 2015.04.09. 11:22:03

Jó elvtársakból jó katolikusok lesznek. Semjén Zsolt azzal védekezett, hogy ő nem a vörös csillaggal, hanem a bethlemeni csillaggal kapott kitüntetést.

Trackback: Isten és MiciMackó is létezik 2015.04.09. 11:21:23

"Isten" és MiciMackó is létezik! Hiszen mindkettő írva vagyon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2015.04.09. 11:26:14

Nehéz megérteni hogy miért "über allesesek" (logikán és józan észen felüliek) az olyan magukat magyarnak állító politikusok, akinek zsidó (Jahve, Jézus, Saul/Pál stb) mítoszalak képzeletbeli barátaik vannak?

Andy73 2015.04.09. 11:34:27

"Mivel az ominózus vasárnapi boltbezárásokkal kapcsolatban nincs az a mérőeszköz amivel felfedezhető lenne bármiféle racionális indok"

De van. Az, hogy ne kelljen dolgozni az eladóknak. Ha ezt még mindig nem tudtad felfogni, akkor a te agykapacitásoddal van baj, ahhoz kellene egy különleges mérőeszköz.

Vid Kereszt (törölt) 2015.04.09. 11:38:00

Egyetértek, azért Semjén hablatyolását nem nevezném csak dilettáns szösszenetnek, ez egyenesen arcátlan és elmebeteg megnyilvánulás egy elmebeteg ember nek nevezett lény részéről!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.09. 11:54:03

@Vid Kereszt:

Bárcsak minden politikus olyan becsületes, tisztességes ember lenne, mint Semjén!

csababácsi 2015.04.09. 12:30:55

@maxval bircaman szerkesztő: Sóhajtozz csak utána, bár a kereszténységével nem fér össze a melegházasság.

empoftla 2015.04.09. 17:40:57

@maxval bircaman szerkesztő: Így van, Semjén igaz keresztény aki meg meri mondani mindenkinek mikor vásárolhat

Csak beugrottam 2015.04.10. 09:24:13

www.youtube.com/watch?v=acBqko-Vk1E

B arátom a KDNP, s külön Semjén Zsolt
A képed ott van szobám falán szinte mindenhol
Sz erintem is jó dolog, ha bezár minden bolt
Ó ha egyszer megérinthetnélek Semjén Zsolt

D e jó lenne KDNP ha te lennél az úr
J utyúbon sem feszülhetne többet túl a húr
Á ldás legyen Harrach Péter minden mosolyán
L egyen Hoffman Rózsa szeretve egy nyoszolyán

M egint itt a vasárnap az asszony ordibál
E lromlott a lehúzó a WC szarban áll
G yere drágám megjavítjuk van kis púrhabom
K enünk rá és túl leszünk gyorsan a szar szagon

D élelőtt van vasárnap, 39.7
N ézem lázas minden gyerek, s csillapítanék
P ersze nincs több Nurofen, az nálunk elfogyó
Marad hát a priznic és pár homeós bogyó

BitPork 2015.04.10. 09:31:16

@Andy73: És a nem eladóknak akkor miért kell? Fuck Logic Yeah

slowMotion 2015.04.10. 09:33:27

Mindennek van ára. A boltbezárás árát Semjénék a következő választáson fogják megfizetni. És ez szigoruan politikamentes.

Andy73 2015.04.10. 09:41:25

BitPork: A vasárnap a legtöbb munkahelyen munkaszüneti nap volt eddig is.
Kivétel azon munkakörök, ahol muszáj ügyeletet tartani (pl. kórházak, benzinkutak, stb.) A betegeket el kell látni vasárnap is, de vásárolni más napokon is lehet. De vannak olyan kisboltok, amelyek vasárnap is nyitva vannak. Ha akarod, felfoghatod ezeket ügyeletnek is, ha tényleg nagyon muszáj valamit venned hirtelen.
Amúgy már biztosan hallottál erről te is.
Ha tényleg nem érted, sajnállak, a logikádat különösen.

Andy73 2015.04.10. 09:45:02

slowMotion: Igen, lehet, hogy sok ezer eladó fog rájuk szavazni, akik eddig esetleg baloldaliak voltak. Főleg, hogy a baloldali továbbra is dolgoztatná őket vasárnap is.

Andy73 2015.04.10. 09:47:23

Csak beugrottam: Trágár, demagóg, dedós versike.
Orvosi ügyelet és ügyeletes gyógyszertárak eddig is voltak.
Egyébként meg minden normális ember tart otthon lázcsillapítót szükség esetére. Ha te nem, az téged minősít.

Andras Dakai 2015.04.10. 10:00:01

Teljesen igaz. Ennek a képmutató, gyalázatos életvitelű Semmilyennek sikerült az ország sírásói közé kerülnie.

csak egy néző 2015.04.10. 10:13:08

Ez a kdnp, élükön az idióta Tömjén Zsótival

1ghost 2015.04.10. 10:16:23

@Andy73:

Drága Andy! Drága Vajna!

Miután észt próbálsz itt osztani mindenkinek, ugyan árult már el mégis miből, amikor annak szemlátomást te magad is híján vagy.

S most, hogy a Nagy Melóval végeztél. értékeltél embert, s verset, nyugodtan mehetsz a béredért, gazdád reméljük fizetni fog, tétovaság ez ügyben ne legyen.

DE

Mielőtt mennél, ne felejts a fenti sorokba is belekötni, norvég mintát kötőtűvel, és minél előbb ám, mert úgy kerek e minden világok legjobbika, a Nemzeti Narancsvilág.

Tetszikéteni?

nu pagagyí 2015.04.10. 10:27:54

A harácsolás is valami antropológiai kényszer lehet az ilyen Semjén-féléknél.

ö...mikó? 2015.04.10. 10:31:04

@Andy73: Az eladónak sem volt kötelező dolgozni. Kötelező, amit a törvény előír. Hogy van pofátok, kissebbségben nyáladzó vallássérült barmoknak megszabni, hogy ki mit és mikor csináljon? Jézus leköpne titeket, szar ember vagy.

ö...mikó? 2015.04.10. 10:32:19

@1ghost: Ne foglalkozz vallássérültekkel, nem érdemes. Az ész és a logika teljes hiánya. Mit vársz olyan embertől, aki a wc-re sem tud elmenni a képzelt barátja nélkül...

krepler 2015.04.10. 11:20:40

@Andy73: nem biztos, hogy az eladók a kdnp-re szavaznak. nem tudom, hány eladót (árufeltöltőt stb) ismersz. azok most elég durván fel vannak háborodva. egyrészt mert sok egyetemista volt köztük, akiknek ez elég komoly bevételkiesést jelent (hét közben ugye egyetemen vannak). másrészt a kisfizetésű áruházi dolgozóknak nagyon jól jött a vasárnapi műszakpótlék (ugye nagyon nem mindegy, hogy 90 vagy 100 eFt-t viszel haza).
ha tényleg az a cél, hogy jobb legyen a vasárnap is dolgozóknak, akkor emeljék meg a hétvégi műszakpótlékot - és akkor eldönti, hogy inkább a család, vagy inkább a családjára fordítható 5 eFt.
nb. aki templomba akart menni, az (katolikus) megteheti szombat este is - protestánsként meg nem kötelező a vasárnapi templomba menés.

meiname (törölt) 2015.04.10. 11:20:44

Én nem csodálkozom, hogy van még szavazótábora a kormánynak. Az egész egy zsidó-keresztény szembenállásra és gyűlöletre épít. Én pontosan ismerem az egészet belülről. Volt még, amikor viktornak tapsoltam 1000-el.
A lényeg, hogy egymás háta mögötti összekacsintás ezen az oldalon azt jelenti, hogy "a büdös tőkés zsidók megint kaptak egy nagy pofont, és ezért lázonganak". Nyilván ezt erősíti, hogy az ellenvélemények nagy részének szóvivői épp zsidók. Viszont, kérdem én, milyen szembenállás van, ha a kormány legédesebb partnere andy vajna? Ő ilyenkor nem zsidó? Nem tőkés? Nem offshore lovag?
Nem beszélve a másik szálról a nemzeti kontra kommunista szembenállás. És kedves fideszesek, mi a helyzet pozsgaival, szűrössel, szilivel? He?
A mi zsidónk nem zsidó, a mi kommunistánk nem kommunista, stb?

Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi ál-nemzeti kormány ugyanolyan mint a fent említettek. Harácsol, a saját zsebeit tömi, pökhendi.

kugi · http://kugi.blog.hu 2015.04.10. 11:27:09

Bár a fejlődés miatt azok az idők már elmúltak, azért én mégis hiányolom a jó kis választási rigmusokat, amikor kifigurázták az "arra érdemeseket"...
Pl.: kugi.blog.hu/tags/rigmus

nemszólokmégegyszer 2015.04.10. 11:41:51

@Andy73: És azt felmérte valaki, hogy "Emberek a vasárnapi fizu meg túlórapénz nélkül kijönnek majd a haviból?" Vagy azt, hogy "Emberek ki akar ezentúl vasárnap műszakot egyáltalán nem vállalni?" Vagy azt, hogy "Emberek duplapénzért ki vállal vasárnapi műszakot?" Te meg vagy látens kdnp-s vagy /gondolom látens, mert az ilyen megjegyzésért vérző orral mennél haza/, vagy a te 20-as IQ-dal van baj. Nem csak köztévét kell ám nézni, meg szélesgábort olvasni. És megláthatod /50-60-as IQ-val már megy/, hogy a világnak /de még az országnak is/ csak töredéke az ilyen demagóg fidesskdnp birka. Végül egy tanács: Próbálj meg egykeresős, kétgyerekes családban élni. Majd csak akkor válaszolj, ha próbáltad/próbálod, vagy nem ragadnál meg minden lehetőséget, hogy gyerekeid minimum háromszor egyenek, ebből legalább egyszer kétfogásos meleg ételt. Demagóghuszár. /Persze most aztán vissza lehet vágni azzal, hogy a bölcsisek meg az ovisok ingyen ebédelhetnek. Tudod te mennyit eszik egy ovis, illetve egy növésben lévő 16-18 éves kamasz fiú?/ Tállaira írtam egyszer, hogy akkora gyökér, hogy egy éjszaka felszívná a Velence tavat. Neked a Balatonhoz feleannyi idő is elég. Keresztény negyedbarátom. /Mert félig sem az tuti./
süti beállítások módosítása