Egy, a tízmillió politológus országából

Critical/Comment

Semmitmondások hálójában

Hozzászólás Aristo vitacikkéhez

2015. április 21. - C.critical

Szó se róla, rendkívül szellemesre sikerült a vitacikként aposztrofált bejegyzés. Viszont sikerült pontosan abba a majomcsapdába belehullania a szerzőnek, mint azoknak, akikre a homokot lapátolja..
Ugyanis amire az írás végül kihegyeződött - számomra meglepően, ugyanis az erős kezdés után többre számítottam - GFG  jóval rövidebben, de már megfogalmazta az "El tudná képzelni, hogy Novák Előd a belügyminiszter?" nevezetes bejegyzésében. No de "ne ítéljünk elhamarkodottan a flottaépítők felett". A Jobbik témát már többen, többször körbejárták, átütőt, újat mondani viszonylag nehéz feladat. Ehelyütt sem kísérlem meg, ellenben ajánlatos néhány dolgot regisztrálni egyrészt a vitacikkel, másrészt a Jobbikkal kapcsolatban.

Érdemes nem szem elől téveszteni azt a nem elhanyagolható tényt, hogy nem "mi" szavazunk a Jobbikra. Éppen Tapolca kapcsán kell kellő komolysággal elgondolkodni azon, hogy míg "mi" jót röhögünk a "beteghordó" fazon semmitmondó nyilatkozatain, addig ugyanerről a beteghordóról Tapolca város megjelent választóinak több mint fele komolyan gondolja azt, hogy kompetens az egészségüggyel kapcsolatos szakpolitikai ügyekben, és parlamenti képviselőként szeretné látni.
Ne becsüljük alá a népharagot, a proteszt hangulat bőven elég ahhoz, hogy felfuttasson egy pártot, a média, a közvélemény, pedig természeténél fogva orkánként hordja az ominózus politikai erő lába elé a szavazókat. Példának okáért már az "el tudja képzelni Novák Elődöt belügyminiszterként" gúnyos kérdésfelvetés is a Jobbik malmára hajtja a vizet, ugyanis a párt vezetőinek kislányos ábrándjain kívül épeszű emberben tréfás fantáziaképként sem merült fel opcióként a Jobbik, mint lehetséges kormányzó párt, Eddig.
Ha a Jobbikot társadalmi problémák tüneteként szemléljük, akkor többek között két tényezőt érdemes kiemelni.
Az egyik: a jelenleg magát exponáló politikai elit elkopása. A baloldali elit ez elmúlt 25 évben a lehető legsikeresebben írta ki magát a hiteles szereplők közül. Megújulni képtelenek, a társadalom legnagyobb része nem bízik bennük, Tóbiás József sem sokkal inkább vizionálható miniszterelnöki pozícióba, mint Vona Gábor. 
A Fidesz-KDNP hierarchiája példa nélkülien merev. Egy kézen meg lehet számolni, hogy 10 év alatt hány fiatal, új generációs politikus kerül(t) bármilyen felelős pozícióba. Értelemszerűen a sokat exponált "nagy öregek" a "napi harcokban" elhasználódnak. Néhány elhibázott kormányzati intézkedés, némi korrupciós botránnyal megfűszerezve készre is főzi a hitelességvesztés feketelevesét.
A másik: a szociális alapú elégedetlenség. Igen azok a bizonyos keményen dolgozó kisemberek.... Akik 25 éve vesztesei a rendszerváltásnak, akik vesztesei a devizahiteleknek, akik vesztesei az Európai Uniós csatlakozásnak, akik minimálbérért melóznak, ha egyáltalán van munkájuk, és akiket meghívnak egy fröccsre ezek a jobbikos srácok. Akiket pont nem érdekel, hogy milyen tetoválása van a Rig Lalinak, ellenben dühbe gurul, amikor meghallja hogy egy brókercég több kormányzati cikluson keresztül milliárdokat tüntetett el, gyaníthatóan informális politikai kapcsolatok segítségével.

Lehetne tovább is sorolni a Jobbik előretörésének okait, de már a fenti két pont is bőven elég ahhoz,hogy előálljon az a politikai helyzet, amikor egy elit- és rendszerellenes, a szociális típusú elégedetlenséget meglovagoló formáció nem csak a partvonal mellől szemlélheti két csapat játszmáját, hanem sikeresen beleavatkozhat a mérkőzés menetébe. Esetleg a gyengébb szereplőt le is moshatja onnan.
Tehát érdemes túllépni azon a mára már bagatellé váló kérdésen, hogy el tudjuk e képzelni bármelyik dilettáns jobbikos politikust miniszteri pozícióban. Ugyanis a Jobbik szavazók bizony eltudják. És egyre többen vannak. Ezen legfeljebb örvendezni illetve szomorkodni lehet, politikai hovatartozástól függően.
A Jobbik vitorlájából az láthatóan nem veszi ki a szelet, ha kiröhögjük őket, meg ujjal mutogatunk a "csak" beteghordó fazon alkoholtól vöröslő fejére. Sőt, meggyőződésem, hogy ez a hozzáállás egyenesen kontraproduktív. 

A Jobbikra "választ" a politikai szereplők tudnak adni. A kormány jó kormányzással, a baloldali ellenzék szervezéssel, de leginkább egy teljesen új, fiatalos, hiteles baloldali formációval.

 foto facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalcomment.blog.hu/api/trackback/id/tr977385224

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: C.critical: Semmitmondások hálójában. Válasz Aristo vitacikkére 2015.04.23. 15:00:01

Érdemes túllépni azon a mára már bagatellé váló kérdésen, hogy el tudjuk e képzelni bármelyik dilettáns jobbikos politikust miniszteri pozícióban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2015.04.21. 06:03:00

Erről van nagybaszó....Vona: "Nálunk nincs rasszizmus, pedig igény volna rá!"

Óvatosan Gabi! Még a végén elhiszik a híveid és elveszted a támogatást!
Nem vagyok jobbikos, de azt gondolom ez az ő szempontjukból igen logikus lépés volt. Nincs annyi radikális szavazó aki kormányra juttathatná őket, viszont ha behúznak középre akkor kifoghatják a FideSS vitorlájából a szelet.

Ehhez viszont el kell tudni hitetni a választókkal, hogy ők nem fasiszta ugribugri hülyegyerekek társasága, hanem komoly politikusok akik képesek minisztériumokat működtetni, nemzetközi tárgyalásokat folytatni, racionálisan törvénykezni.Az is tiszta ügy, hogy a Jobbiknak báránybőrbe kellett bújnia a nyugatellenességet, az EU-ból való kilépés állandó lebegtetését is jegelni kell, mert ha tetszik a balfék "jobboldalnak", ha nem, az emberek nagy része nem szeretne az újkori Szovjetunió részévé válni, sem mélyebb kapcsolatokat ápolni az arab országokkal. Szeretik az útlevelüket, a nyitott határokat, a szabadságot. stb.

És most ugrik a majom a vízbe...a kis führer azt ígérte szalonképesek lesztek a demokratikus nyugat előtt:"Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Magyar Nemzetnek:
Vona, akinek pártját sokak szerint Oroszország is finanszírozza, azt állítja, Nyugat felé szeretne nyitni:

“Ezért is fontos számomra most a nyugati nyitás. 2010 óta ismétlem, hogy Magyarországnak egy német–orosz–török háromszögben kell érvényesítenie az érdekeit. Ezt nemrég Orbán Viktor is elismerte. (…) Németországgal kell jó kapcsolatokat kialakítanom. Ez rettenetesen nehéz lesz, hiszen a német sajtó még a magyarnál is rosszabb, egy neonáci pártként könyvelnek el. Én viszont szeretném megmutatni vezető német politikusoknak a valódi Jobbikot. (…) Elkezdtem tapogatózni, vagyis a részünkről a nyitottság megvan. Németországnak kell majd az erősödésünkkel szembesülve döntenie arról, hajlandó-e párbeszédet folytatni a Jobbikkal, egy néppárti Jobbikkal.”
A zsidókérdés is szóba került, nem is akárhogy:

“A legfontosabb, hogy kifejeztük: a Jobbik osztozik minden áldozat gyászában – így a zsidóságéban is –, és ennek a gyásznak a megsértését vállalhatatlannak tekintjük."

Méghogy megváltozott a neonáci Jobbik vezetősége?Á dehogy és a tagság!?

"Ferrum István

március 18., 19:13

Adjon az Isten!

Mond meg Vonának legyél szíves, hogy a "néppártosodást"

mint taktikát megértjük,(bár sokan ezt sem) mert valóban szükség van

sok-sok eddig passzív, vagy csalódott, fásult, megtévesztett ember

szavazatára a győzelemhez, de ezt az aljas hazaárulóknak, a nácifóbiás

sunyi, magyargyűlölő zsidóknak való kényszeredett megfelelést, már-már

megalázkodást nem fogadjuk el.

Nem kellene az ajvékólásukra rögtön meghunyászkodni, s hülyét csinálni

saját magatokból.

Szebb jövőt!

Vass István

gárdista"
www.facebook.com/profile.php?id=100008200187071

Merugye nem a csalódott emberekre utaznak a nácik...sőt...

Na nézd már, ez a cukináci Vona gyerek megtanult úgy hazudni és néphülyíteni mint Orbán!!
Tudjuk, hogy Vona emberei a felszín alatt nem változtak...csak sokan nem akarják elhinni! Persze populista dumával a narancssárga ködben kódorgó magyar választót bármikor meg lehet vezetni! Hatalomra jutva meg ki foglalkozik az ígéretekkel...megmondta a Viktor is: "ne azt nézzék, hogy mit mondtam...Valamikor egy választás előtt Ausztriában láttam egy óriási plakátot az FPÖ-t (Szabadságpárt, Jörg Haider) népszerűsítendő, miszerint: Wir haben euch nicht angelogen!
Valaki kiegészítette: Noch nicht!
Magyarul: Mi nem hazudtunk nektek!
A kiegészítés: Még nem!
Lehet következtetni.
Ez a forgatókönyv egy párszor már bejött. Mind a jobb, mind a bal oldalon. Tehát a veszély jogos. És a tendencia is arra felé halad, lásd a provokátorfigyelő esete. Ajánlanám egy ismert történelmi személy szavait: "hogy ki a zsidó, azt én mondom meg"...
Nem csak a zsidòkat/cigànyokat utàljàk.
Kormànyon el fog kezdődni az elszàmoltatàs.
A zsidókat, cigànyokat is előveszik.
Meg a buzikat.
Meg azokat is akik nem ràjuk szavaztak.
Baloldaliak, libsik dettó.
Kire is szavaztál?
Akkor hazaáruló vagy.
Börtön/halál.
aki azt hiszi hogy ő biztonságban lesz mert ő nem zsidó/cigány az téved.
Az lesz.

a nagy hohoohooo 2015.04.21. 08:07:38

De legyen vidámság,s lőn!Ezen be lehet szarni a röhögéstől ,a FideSS szabadságharc FOLYTATJUK 2.0 brhüü......nem Éhes ló vagy ,csak amit a lába között lóbál..brhüüü..
A Jobbik egyik prominens képviselője-eltekintve szellemi kiskorúságától-ugyebár a Jobbik kormányra készül,van is hozzá-szerintük programjuk:www.jobbik.hu
Fordított időrendi sorrendben,lássuk a hozzáértést,mert az van,sőt értelem is,túl sok ::
" Éhes ló 2015.04.18. 13:15:25
@a nagy hohoohooo: köszönettel tartozunk a magadfajtáknak sokadnickes eszement troll azért, hogy ekkorákat tudtok bukni még 9 évvel böszme bukását követően is és nincs az az ordas buktátok, amiből tanulnátok bármit.

Ez jó dolog bárki magyarnak, örülünk is neki, hiszen 2006 óta nem volt olyan választás, ahol sikeresek lettetek volna. Ezért ne változtassatok a recepten semmi esetre se,
nácizzatok, holszeánszozzatok, okdjátok a böszmeségeiteket, amikkel eddig is buktatok rendre, éjjel nappal, megállás nálkül.

Hálából ezért, szépen apránként eltakarítanak benneteket a választók mindenhonnan, ami nem feltétlenül csak a ti érdemetek, de nélkületek és a kemény fáradhatatlan böszmeségetek nélkül egészen biztosan nem sikerülhetett volna.

Ezért pedig köszönet jár, mert bár jól nyomjátok, de még mindig van olyan 20% aki az osztódással szaporodó törpepártjaitokra szavazna.
De ha ezt a recipét követitek, akkor lesz ez még így se, amiért komolyan hálás vagyok sok más jobboldali választóval együtt.

További kellemes nácizást, brühhhüüüüüü! "
S mindez erre fel/jött:

a nagy hohoohooo 2015.04.18. 12:49:52
@Éhes ló: Oszt mit túlértelmes nyilaska?
Csak a múlt században háromszor vitte romlásba a magyar jobboldal a hazát ,köztük amiről ti állandóan siránkoztok évtizedek óta búsmélymagyarosárvalányhajasan, Trianonba.

Olvastam a Jobbik programját,szép hangzatos nagy szavak és nemzetthyek,de semmi előremutatót,megoldási javaslatot nem tartalmaznak. www.jobbik.hu
Egyébként érdekes amit mondanak. Persze, én is tudok olyat mondani, hogy rendet kell tenni. Meg jólétet kell biztosítani mindenkinek, meg ilyenek.
A kérdés a HOGYAN?MIBŐL?KIKKEL?
Arra még nem adtak választ. Addig pedig csak szólam, ami a tények, a körülmények ismeretében utópia.a Jobbik - ideológia 90 %-a két témakörból áll , úgymint : zsidózás , cigányozás . Olyat , hogy gazdaságpolitika , társadalompolitika , demokratikus jogrendszer , stb , stb , szóval ami kéne egy esetleges országvezetéshez , még érintőlegesen sem hallottam , olvastam tőlük . Az unióból kivinnék az országot , minden eddiginél elnyomóbb szervezetben (csendőrség , gárda) gondolkoznak , egyszóval megadnák a kegyelemdöfést az országnak . Kezdhetnénk újra 1914-től. Sokszor hallom mostanában , hogy azért népszerűek , mert még nem voltak hatalomban és nem korruptak . Hát persze , mert még nem voltak hatalomban . Ne gondolja senki , hogy az új garnitúra nem lesz éhes . Szóval csak megfontoltan azzal a Jobbikkal.

Akármint Orbán a :Folytatjuk-ot, ezekről szemérmesen hallga van.

Nyertek Ok!.. és mit csinálnak az Alaptörvénynek csúfolt takolmánnyal,a ""zsidó"bankokkal,a "gonosz multikkal,az Unióból való kilépéssel,az egykulcsos adóval, a pangó ,leépült gazdasággal,amit csak az autógyárak tartanak fent a víz felett a megfulladástól,vagyis az államcsődtől,a nem hitelező bankokról ,ezek mind Orbán miatt nem működnek,a munkanélküliséggel,a történelmi csúcs államadóssággal,a minus GDP-vel,a 27%os ÁFÁ-val a szegénységgel,éhezéssel,a munkahely,megélhetés miatt külföldre kimenekült dolgozókkal,az emberi jogok érvényesítésével,a dollárhitelekről -670 milliárd - és most hozzá a 25 évre a Paks2 atomerőmű miatt még jobban eladósított országgal. Na és az Orbán és biza jobbik miatt megromlott EU és USA kapcsolatokkal? A kisebbségekkel,a zsidókkal,a cigányokkal? Mert eddig még senki nem válaszolt,előre szólok ,hogy a"szebb jövőt",a"kitartás"nem nyerő.. Nos?

Na erre nincs és nem is lesz értékelhető válaszuk,lehet egy nemzetthybe burkolt népámító katyvasz a'la Orbán Viktor békemenet előtt kinyilatkoztatásai ,és akkor jön a vasfüggöny,s vele a sötétség,mint a fejedben."

♔bаtyu♔ 2015.04.21. 14:05:33

Szerintem a Jobbik az elmúlt 20 évre válasz. Nem véletlen, hogy legfőképpen az elmúlt 20 év haszonélvezőinek nem tetszik.

♔bаtyu♔ 2015.04.21. 14:10:05

@a nagy hohoohooo: Na most azt kell mondanom, ez kurvára nem érvényes, mert csak két oldal. Ok, az előzővel 4, de sajnos 5 kell egy elfogadható, értékelhető hsz.-hez.

Szóval ezt kibővítve írd újra mert így gáz, különösen, hogy az elsőbe jókora sorközök vannak sunyin elhelyezve, értékes területeket elfedve.

a nagy hohoohooo 2015.04.21. 14:24:00

@♔bаtyu♔: Ne röhögtess túlértelmes szarzsák batyu :
a nagy hohoohooo
2015.04.14. 09:52:15
@♔bаtyu♔: Becsinálok ezen a keménykedő batyu hímvesszőn ...brhüü...pecer az csak ..brhüü..

Nem vagyok rasszista, sem antiszemita, csak nemzeti ellenzék

Csak mutassa be mindenki a családfáját
a biztonság kedvéért, hiszen az elnök is megmondta, ha kiderülne, hogy
vannak zsidó ősei, akkor lemondana azonnal.

viktorianus.blog.hu/2015/04/17/breking_egyetertek_bayer_zsolttal#comment-form

♔bаtyu♔ 2015.04.21. 14:36:10

@a nagy hohoohooo: Mi a gond? Nyilván nincsenek, különben lemondana.

a nagy hohoohooo 2015.04.21. 18:02:12

@♔bаtyu♔: Aha ,nyilván :"TE FASZ!" Vona Orbán bőrébe bújt..

"Vona Gábor (Jobbik) történelmi jelentőségűnek értékelte a tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választást,
mert pártja első egyéni mandátumát szerezte meg Rig Lajos. Mint mondta,
ha volt fülkeforradalom, az vasárnap történt, és kiderült, hogy van
kormányváltó erő, a Jobbik."

www.origo.hu/itthon/201...

Épphogy nyertek, milyen forradalom?

És máris s*gget csinált Vona a szájából, miért is kell nagyszájúskodni-ígérgetni?

valasz.hu/itthon/vona-g...

De ki emlékszik már Rig Lajos tetoválására? Pedig még néhány nappal
ezelőtt is fontos kérdés volt, hogy mit rejt a Jobbik színeiben friss
mandátumgyőztes Rig Lajos inge, pontosabban a karjára karcolt tetoválás,
amely a Fidesz szerint náci jelkép, a Jobbik szerint meg szerelmi
zálogábrázolás.

A sokadik tetkósajtótájékoztatót követően Vona Gábor annyira berágott,
hogy megígérte: ha győznek Tapolcán, Riggel együtt ledobják az inget,
pólót, trikót.

Na,ebből viszont nem lesz semmi, hiába is reménykedtek a politikai showk
kedvelői. Vona Gábor a Mandinernek adott interjúban határolódott el
önmagától, mert mint mondta, az ígéret ugyan elhangzott, ámde.
Idemásolom a beszélgetés vonatkozó részét:

Nem láttuk, hogy a győzelmi sajtótájékoztatón vetkőztek volna Rig Lajossal.

Félmeztelenül állok éppen.

Komolyan?

Nem. Csak vicceltem.

Pedig a vetkőzés konkrét választási ígéretük volt.

Az
enyém volt, bocsánat. Lajos ilyet soha nem mondott. Nekem csúszott ki a
számon az egyik választási fórumomon az a meggoldolatlan mondat, hogy
ha győzünk, mindketten félmeztelenre vetkőzünk. Kívánom magamnak és
Magyarországnak is, hogy ez legyen az egyetlen választási ígéretem,
amelyet nem tartok be.

Tehát nem is tervezi betartani?

Nem hiszem, hogy a Jobbik elnökeként erre a szintre le kellene mennem.

Úgyhogy
erről ennyit, talán majd valami paparazzi pontot tesz a Rigtetkó-ügy
végére nyáron, de akkor már pont teljesen tök mindegy lesz."

Basszus Orbán 2.0.....a sohasemhazudnék a népemnek.
süti beállítások módosítása