Egy, a tízmillió politológus országából

Critical/Comment

Kinek a problémája a Jobbik?

2015. április 14. - C.critical

A tapolcai választás esetében többek között említésre méltó, hogy van jelentősége egy helyi időközi választás kimenetele kapcsán az országos közhangulatnak. Hiába vonult fel ugyanis a teljes Fidesz kampánycsapat több száz aktivistával, illetve Orbán Viktorral karöltve, nem tudta felülírni a közvélemény-kutatásokban már fél éve regisztrált egyértelmű proteszt hangulatot. A Jobbik el is hozta élete első egyéni képviselői mandátumát. Ennélfogva tökéletesen legitim kérdésfelvetés, hogy fel kell e vennie a kormánypártoknak a kesztyűt a Jobbikkal szemben. A látszat ellenére viszont nem feltétlenül könnyű erre megadni a választ, hiszen a váratlan eseményeket leszámítva nem lesz választási szituáció 2018-ig. Ebben az esetben pedig bármennyire is szeretné mindegyik ellenzéki pártalakulat magát a kormány egyetlen kihívójaként pozicionálni, mégis arról van szó, hogy ebben a pozícióharcban bizony egymás ellenfelei, nem pedig a Fidesz-KDNP-é.

Ebből a nézőpontból viszont inkább tűnik a baloldal mohácsának a tapolcai választás eredménye, mintsem a kormányzó pártokénak. Ennél fogva tökéletesen racionális magatartás a kormány részéről a saját megmaradt, ám így is tetemes szavazótábora nyugalomra intése.

Annak ellenére, hogy három elvesztett időközi választás után van mit csiszolni a kormányzással kapcsolatban, a Jobbik-probléma egyelőre nem a Fidesz -KDNP megoldására vár. Ugyanis komolytalan felvetés, hogy bármelyik ellenzéki tömörülés jelen pillanatban kormányzóképes lenne, viszont éppen vasárnapig tartott az a kétosztatú pártrendszer, aminek kis szerencsével, de haszonélvezője lehetett az MSZP-DK és csatolt részeik.

Érdemes kiemelni azt a nem elhanyagolható, ám ténykérdéssé váló momentumot, hogy a magyarországi választópolgárok számára érdektelenné vált az a kérdés, hogy a Jobbik nyilas-náci párt e, vagy sem. Igy fordulhatott elő, hogy a mai magyar baloldal rémálma vált valóra a Jobbik tapolcai győzelmével. Nagyon úgy fest, hogy nem csak kampánystratégia terén, hanem baloldaliságból is komoly leckét kapott az MSZP-DK különítmény, hiszen ami a kampány tematikáját illeti, egyértelműen baloldali-szociális ügyek mentén folyó diskurzust láthattunk. 

Különös politikai stratégiát folytat a baloldal, immár évek óta. Már amennyiben stratégiának lehet nevezni a fotelből való facebook és média politizálást. Tulajdonképpen az a meglepő, hogy eddig sikerült bármiféle eredményt felmutatniuk. Még mindíg ott tartanak, hogy "intellektuális tartalommal" kell megtölteni a baloldali politikát. Azon túl, hogy történetileg a valódi baloldali politikának tipikusan kevés köze van az intellektushoz, a politikai hivatás sem puszta gondolati furfangból áll. Sőt, a lényeges különbség értelmiségi, és politikus között, hogy az előbbi felléphet "okoskodó elemzőként", utóbbinak viszont munkaköri kötelessége cselekvőként viselkedni a társadalmi problémák megoldása kapcsán. Nem véletlen, hogy nem Tamás Gáspár Miklósnak hívják ma a miniszterelnököt, annak ellenére, hogy minden radikalizmusával együtt az egyetlen értékelhető értelmiségi kaliber a baloldalon.

Tehát mit tud a Jobbik, amit a baloldal nem? 

A Jobbik az állandó online jelenlét mellett az utóbbi években szinte rögeszmés szervezetépítésbe kezdett, Jelen vannak a legkisebb falvakban, megkeresték a keményen dolgozó kisembert, és önkormányzati képviselőt, sok esetben országgyűlési képviselőjelöltet csináltak a helyi autószerelőből, gyári munkásból, ápolóból. Addig, amíg a Jobbik ifjúsági tagozatai tele vannak lelkes, fizetség nélkül aktivista tevékenységet végző, helyileg rendkívül aktív és összetartó fiatalokkal, akik valóban segítenek a kerti munkában a nyugdíjas Józsi bácsinak, a baloldali-liberális alternatív gimnáziumokban szocializálódott középosztálybeli, passzióbol baloldali fiatalok csak a művészmoziban találkoznak súlyos szociális problémákkal küzdő emberi sorsokkal. Mindez ugyancsak igaz a felnőtt csapatban játszó politikusok kapcsán is. Tehát azon túl, hogy a baloldal vezető politikusai között nem találni hiteles arcot, az utánpótlás csapatban sem tűnik sokkal rózsásabbnak a helyzet. Nem elég látszólag baloldalinak lenni, szintén nem elég virtuális politikát folytatni. 
Nagyon jól látszik, ha a Jobbiknak sikerül leráznia magáról a szélsőséges, valóban ordas eszméket idéző elemeit, akkor a baloldalnak esélye nem lesz kihívóként fellépni, már 2018 -ban sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalcomment.blog.hu/api/trackback/id/tr247366370

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: C.critical: Kinek a problémája a Jobbik? 2015.04.16. 12:13:02

Különös politikai stratégiát folytat a baloldal, immár évek óta. Már amennyiben stratégiának lehet nevezni a fotelből való facebook és média politizálást.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2015.04.14. 06:27:49

A Jobbik rosszabb a FideSS-nél. Ahogy Szálasi rosszabb volt Horthynál, de végülis nyilas rémuralomba torkollt a tenger nélküli tengernagy országlása. Az ő néppuszító, mindenféle fejlődést gátló, a szomszéd népek és a zsidók, cigányok elleni gyűlöletet keltő politikája készítette elő a talajt ehhez. Hasonlóképpen lényegében nincs Orbán-Vona alternatíva, a Jobbik részben meglovagolja a koldusok, nagybirtokrendszer plusz maffiaállam visszatérte miatti elégedetlenséget, amellett szövetség is fennáll a kulisszák mögött a FideSS és a Jobbik között, Orbánék eddig is teljesítették a nyilasutódok kívánságait. Inkább arról van szó, az ellenzék nem adott alternatívát, és 2010 előtt beérte a formális szabadságjogokkal, csak a tőkéseket tekintette történelmi osztálynak - jellemző, hogy a dolgozók még elmaradt fizetésükért sem szólhattak, különben az utcán találták magukat! -, a dolgozó nem érezhette, teljesítményén múlik megélhetés,egyértelmű, hogy ha a FideSS is, és a baloldal is szerencsétlenkedik, akkor csak a Jobbik jön szóba. Szegény választó hova is állhatna?!Őszintén megmondom, örülök, hogy nem a FideSS nyert, másrészről aggódom a Jobbik miatt. A szétvert, magát szétverő, lezüllesztő bal oldal eleve esélytelen volt, ezért fordulhatott elő, hogy a Jobbik megerősödhetett ennyire, és nyerhetett. Erről egyedül a FideSS tehet, nem a Jobbik nyert, hanem a FideSS vesztett. Ez lett a hatalmi gőg, a hazug kormányzás, az emberek kifosztása, az ország lerablásának az eredménye. Ez várható volt, és ha 2018-ig nem változtat, nem enged a nép sanyargatáson, akkor bizony megállíthatatlan bukta lesz. Szerintem a hátralevő 3 év nem lesz elegendő arra, hogy baloldal rendezze sorait.A Jobbikról,próbálják leutánozni a FideSS gördülését balról jobbra, csakhogy ők ezt 20 év alatt csinálták meg, a Jobbiknak alig pár éve van, hogy összeszedje a választások megnyeréséhez szükséges támogatókat úgy, hogy ne veszítsek el azokat, akik már korábban megvoltak. Nehéz lesz, de az elkeseredett emberek könnyen megnyerhetők bárminek. Ha meglesz 2018, akkor jön csak az igazi vergődés.
Vonáék csak rájöttek arra, amire mindenki más is: nyugdíjasok ,a nyugalmat akarók szavazataival kormányra lehet kerülni,arra,hogy ez a párt még nem okozott csalódást, még nem lopta el a Bazilikát, hát szavazzunk erre. Igaz, hogy erényei leginkább abból származnak, hogy még nem volt a hatalom közelében..." Dehogynem. Csak akkor úgy hívták őket: nyilasok.És mivel a FideSS ilyen "szépen" eltorzította a választási rendszert, akar 1,5m szavazattal simán 2/3 is megvan. Szóval csak az látszik amit mar régen mondtam: a Jobbik megtalálta a piaci rést, benyomultak, és most már ideje egy kicsit komolyabb pénzt is keresni ezzel az egésszel...
A Vona erőlködése a nyugati nyitással az egy vicc. Az EU-ban nagyon gyűlölik és megvetik a rasszista Jobbikot, úgy mint a leprát. Vona nagyon jól tudja ezt ès most meg van ijedve, hogyha kormányra kerülne, akkor baromi hamar megbuknak, mert az EU nem fog fenntartani egy náci párt által vezetett országot. Buzizásból, zsidózásból és nácizásból nem fog a gazdaság beindulni.
A baloldali politikusok helyében a Jobbik gazdasági és társadalmi programját szedném széjjel és mutatnám be hogyan tennék tönkre Magyarországot.
Orbán helyett Vonát kellene kihívniuk vitázni gazdasági kérdésekben. Egy gazdasági szakember ( pl . Bokros ) úgy feltudná vele mosni a padlót , hogy öröm lenne nézni.
Az emberekkel meg kell értetni, hogy a Jobbik hatalomra kerülésével az ország tönkremenne.
A Jobbik soha nem fogja megoldani a problémákat, csak fokozza folyamatosan. Bárki aki azt hiszi, hogy a Jobbik hatalomra kerülésével bármi jobb lesz Magyarországon az egy végtelenül ostoba ember.
A magyar gazdaság be fog csődölni, az emberek még a végtelenül korrupt és dilettáns FideSSt is vissza fogják sírni.
Ki a fene fog Magyarországon befektetni, ha egy multi és tőkeellenes, rasszista ,náci Jobbik fog kormányozni. Az EU-ból is kilépnek majd, hacsak ki nem rúgnak minket. A maradék tőkét is kifogják vinni az országból. Munkanélküliség 30% lesz.
A Jobbik a legrosszabb esetben is 2 évig tudna kormányozni-az unió vasfüggönye mögött- mivel az emberek rájönnének, hogy a zsidózáson, buzizáson és cigányozáson kívül kurvára semmihez sem értenek.
A Jobbik egy dilettáns, rasszista párt, amely Magyarország tönkretételében érdekelt. Ráadásul Putyin pénzeli őket, és nem is tagadják, hogy oroszbarátok (KGBÉLA) Putyinnak eladják az országot pár milliárd rubelért cserébe. A Jobbik egy hazaáruló párt.
Aki a Jobbikra szavaz az tudatosan vagy naivan Magyarország tönkretételére szavaz.

Bafana 2015.04.15. 11:35:58

@a nagy hohoohooo: Nem bírtam végigolvasni az agyfosásodat, de hadd kérdezzem meg, hogy a váteszi képességeidet honnan csillogtatod? Kávézaccból, vagy kártyát vetettél?
Többször leírva és elolvasva a "FideSS" és "KGBÉLA" szavakat már nem olyan vicces és szórakoztató, mint elsőre. Valamiféle megfelelési kényszer jut róla eszembe. Olyasmi, hogy "Drágajó Bulgárúr! A nevem, címem, pártállásom le van adva a kisasszonyoknak. Köszönöm, hogy visszahívtak!"
Elfogadom a véleményedet és örülök, hogy neked is csak egy szavazatod van. De fogadd meg kérlek: kevesebb jelzővel hitelesebb leszel!

Kivlov 2015.04.15. 11:36:52

senkié, demokrácia van. a több szavazat győzött és kész.

♔bаtyu♔ 2015.04.15. 11:47:58

@Kivlov: Ezek a balliberálisok folyamatosan meglepődnek azon, hogy a demokrácia nélkülük is és kárukra is működik. Sokuk el sem akarja fogadni, mások mindenféle baromságot belemagyaráznak.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2015.04.15. 12:10:58

hohoho...
Figyu, kimaradt a sok ....brühühü.... Látom nagyon nehéz neked elfogadni a Jobbikot. Olyan gyakran savazol, hogy már lassan jó látni a vergődésed ahogy próbálod teljesen lejáratni ezt a pártot. Igaz még semmi bizonyíték semmire, de neked már megvannak az "infóid".... :D
Kimaradt pár lap Nostradamus könyvéből? Nálad van?
Lécci töltsd fel mert lehet hasznos lenne.....
Ami lényeg, teljesen dilettánsan állsz ehhez a témához. Senkit sem győzöl meg, ahogy én/mi sem téged. Nem is akarlak, csak inkább olvass többet, nézd meg a parlamenti felszólalásaikat, stb. Ne vagdalkozz agyrém teóriáiddal. Köszi.

Pilatus 2015.04.15. 12:17:38

"a Jobbik-probléma egyenlőre nem a .."

Az "egyenlőre" azt jelenti: egyformán rossz borok. Írhattad volna így is: "egyelőre", mert ez a helyes.

♔bаtyu♔ 2015.04.15. 12:51:04

Nem olvastam el, de a Fidesz mindenütt FideSS, nem csak egy-két helyen. Szóval tutira nem kispályás versenyző.

Mészáros Laci 2015.04.15. 13:04:07

...például nekem probléma, és erre könnyű válaszolni.

Bafana 2015.04.15. 13:12:28

@Mészáros Laci: Van egy ötletem: Ne szavazz rá!!! Vona valahogy túlteszi majd magát ezen sokkon.

Mészáros Laci 2015.04.15. 13:14:52

@Bafana:

Komoly részeredmény :) de engem hangsúlyosan zavar az orosz titkosszolgálat bábpártjainak térnyerése egész európában. Némelyik már lebukott (ahol tökösebb a titkosszolgálat és visszakövették a finanszírozást), Kovács Béla EP képviselővel szemben is kb három eljárás folyik jelenleg, de nálunk valahogy túlságosan megmelegszenek az orosz ügynökök.

♔bаtyu♔ 2015.04.15. 13:21:33

@Mészáros Laci: Nem lehet, hogy ez a Soros féle térnyerésre válasz, ami pedig másokat zavar hangsúlyosan?

Egy biztos, a nagyhatalmak semmit nem bíznak a véletlenre.

szamaritánus 2015.04.15. 13:26:02

@Mészáros Laci: jobban tetszik, hogy izraeli kettős állampolgárok legyenek magyar képviselők, igaz?

Mészáros Laci 2015.04.15. 13:34:48

@♔bаtyu♔:

Lehetséges, bár ennek a csatának inkább Ukrajnában lehetne a fő vonulata, merthogy Soros ott támogatta a "narancsos" forradalmat (hogy azóta mennyire volt aktív, nem tudom, mert már nagyon rozzant és vén).

A nacionalista-rasszista pártok egész európában orosz támogatással működnek. A németek viszonylag gyorsan elvagdossák az orosz szálakat, már a franciák is aktívak, bár kicsit későn ébredtek. A svédek eleve nem is csinálnak titkot belőle, tavasszal szokott beszámolni az ottani titokminiszter arról, hogy hány ügynököt csíptek el, eddig a kínai ipari kémek vezették a listát, de tavaly nagyon zsezsegni kezdtek az oroszok, földön is, levegőben is, a katonai pilóták persze élvezik, hogy végre nem csak gyakorlatra szállhatnak fel.

A rasszista pártok támogatása nekem azért porbléma, mert eredetileg úgy terveztem, hogy a gyerekeim is ebben az országban élnek. A rasszizmus viszont meglehetősen gyorsan lakhatatlanná tud tenni egy országot (és ezeket a károkat csak nagyon lassan lehet felszámolni). Szóval némiképp értetlenül nézem, hogy kártunk és pormányunk majdhogynem asszisztál az orosz titkosszolgálatoknak.

A szoci kormányok idején Laborcz eléggé meggyengítette a magyar nemzetbiztonságot (nyilván ez volt a dolga), de most már azért működhetnének hatékonyabban is.

Bafana 2015.04.15. 13:43:26

@Mészáros Laci: Ez az egész orosz támogatás dolog ha sokszor van leírva, attól még nem biztos, hogy úgy is van.
A Jobbik volt az egyetlen párt, amelyik ezt szerette volna tisztázni, és hogy ne lebegjen a levegőben a vád. Vagyis hogy külföldről (vagy belföldről) kik melyik pártot támogatják és mennyivel. Lesöpörte a Questor Nagykoalíció. Csakúgy, mint a kettős állampolgárságú képviselők nyilvánosságát. Rengeteg dolog tisztázódna, de a "rendszerváltók" ebben szorosan összezárnak.
Érdekelne a véleményed, szerinted miért???

redmiller 2015.04.15. 13:47:23

Hogy miért erősödik a jobbik? Baromi egyszerű! Az emberek nagyot csalódtak az MSZP-ben, amelyik képtelen megújulni! A FIDESZ meg rossz úton jár egyes emberei, párt közeli kegyeltjei balhéjainak megtűrésével. Orbán nem kap észbe, ott végez, ahol a baloldal és akkor tényleg eljön a Jobbik ideje...

Mészáros Laci 2015.04.15. 13:58:03

@Bafana:

De, ez meglehetősen úgy van, sőt, még sokkal úgyabbul. Nem a leírás darabszámán múlik (én például nem tartozom azok közé, akik azt hiszik, hogy egy csekély látogatottságú blogposzt kommentjei között kell felvenni a harcot a Nép Ellenségével).

A Jobbik meg pont úgy szerette volna tisztázni az orosz hátteret, mint a fidesz a quaestort stb. Politikai PR szinten Vona Gábor meg akar szabadulni a rasszizmustól, de közben azért Tapolcán egy csont rasszista jelöltet indított, mert tisztában van vele, hogy ezzel lehet könnyen szavazatokat szerezni.

klacus 2015.04.15. 14:17:04

Vajon a leszakadó rétegeket, mennyire fogja érdekelni bármiféle nácikkal, és államcsőddel fenyegetőző politikai direktíva. Vélhetően a potens szavazók zöme,a nem cigány,a nem zsidó, közmunkásoktól, a napi 1X órát dolgozó fizikai állományból jön össze, nem az ultra radikális motorosokból. Ezt a réteget kurvára nem fogja meghatni sem az államcsőddel sem a szankciókkal fenyegetés. Be kell csak dobni a malacnak stresszlabdát előirányzó Eu-s szakértői direktíva tervet, és pár jópofa kettős mércés hozzáállást a gázai helyzetről, egy-két megvalósult összeesküvés is jöhet, és már el is van ütve minden ügy.

szvsz 2015.04.15. 14:21:58

@Mészáros Laci: "De, ez meglehetősen úgy van, sőt, még sokkal úgyabbul"
És ezt te nyilván tudod. Sejteni persze mindenki sejti, de a többiekről (fityisz, maszop, szadesz) ennél 1000x durvább dolgokat sejtünk, ugye...

A képviselőjük meg pont annyira rasszista mint te, vagy bárki más. Csak míg ő ki is mondta amit gondol, addig te PR szinten antirasszista vagy. Valahogy az összes naaaagy antirasszistáról azt tapasztalom, hogy csak addig azok, amíg más f@5zával lehet verni a csalánt. Utána már csak a piűrkodás megy.

Gazz 2015.04.15. 14:37:56

A poszt írója se tudta átlépni a saját árnyékát, s míg a fidesznél ilyen kontraszelektáltan elemzik a problémákat, addig esélyük sincs a lejtmenet megfordítására.
Csak néhány gondolat:
Értem én, hogy a baloldali pártokat könnyű, meg jólesik rugdalni, de azért igencsak gyenge szellemi képességekről tesz tanulságot, hogy az eleve jobbik-fidesz párharcként várt Tapolcai szavazás során valaki megint csak a régi receptet képes elővenni, és az eleve esélytelen baloldal borítékolt vereségén kívül semmit se vegyen észre.
Igazából ez igaz magára a fideszre is. Fingjuk sincs mit tudnának a jobbik ellen tenni, mivel minden visszahull rájuk, annyira átvették a jobbik programját. Ezért pótcselekvésből a baloldalt rugdalják. Mintha az bármit is segítene rajtuk.
Ez így az mszp sorsára fogja őket juttatni.

Mészáros Laci 2015.04.15. 14:43:00

@Bafana:

"A Jobbik volt az egyetlen párt, amelyik ezt szerette volna tisztázni, és hogy ne lebegjen a levegőben a vád. Vagyis hogy külföldről (vagy belföldről) kik melyik pártot támogatják és mennyivel."

Ha erről lehámozzuk a politikai PR-t, akkor csak az marad, hogy nézzük meg mely pártok miből finanszírozzák a működésüket. A fidesz nyilván ami a csövön kifér, a szociknak elapadt a "gazdasági háttere", a jobbiknak viszont nem jön ki a matek, és nem kicsit, de hogy pontosan honnan szedik a pénzüket, az nem derül ki, merthogy titkolóznak.

Gazz 2015.04.15. 14:43:11

@Bafana: A jobbik annyira szerette volna ezt tisztázni, hogy egész odáig eljutott, hogy megkérdezze KGBélát,
- Kém vagy Bélám?
- Nem! - válaszolta Béla.
- Akkor rendben! -
Szóval ezt a terelést abbahagyhatnád. A jobbik, akárcsak a többi szélsőséges párt, az oroszok trójai falova.
Aki nem hülye, az már a kommunikációjukból látja. Nem szégyellik kimondani, hogy a semmire se jó Moszkvai vezetésű közösségben látják az ország jövőjét az EU helyett.

Bafana 2015.04.15. 14:46:32

@Mészáros Laci: Megint csak a feltételezések!!! Szavazza meg a Questor koalíció a pártok támogatásának az átláthatóságát és egyből "lebukik" a Jobbik. Fletó mit is mondott? Jobb, ha nem tudják, honnan jönnek a pénzek az Mszp-hez. Európából is, meg azon kívül is (bocs, nem szó szerint volt).
Ha megszavazná a képviselők kettős állampolgárságának nyilvánosságát, akkor is le lehetne buktatni a Jobbikot.
Bíztatok mindenkit: tessék a választott képviselőik fülét rágni a fogadóóráikon! Buktassuk le a Jobbikot!!!!!

Bafana 2015.04.15. 14:52:49

@Mészáros Laci: "Ha erről lehámozzuk a politikai PR-t, akkor csak az marad, hogy nézzük meg mely pártok miből finanszírozzák a működésüket. "
Egyszerű a válasz: állami támogatásból. Az e fölötti részek az érdekesek. Buktassuk le a Jobbikot!!!! Támogassuk!!!
@Gazz: A pártot összekevered a titkosszolgálatokkal és nyomozó hatóságokkal. A párnak nincs jogosítványa nyomozni. Egy párt tagról vagy elhiszi, vagy nem.

Mészáros Laci 2015.04.15. 15:14:40

@szvsz:

"míg ő ki is mondta amit gondol"

Vagyis rasszista - miközben Vona Gábor a szájával azt mondta, hogy a rasszistákat kirúgja a pártból.

"te PR szinten" - ennek ugye értelme sincs, én magánszemély vagyok, nincs PR-om.

"az összes naaaagy antirasszistáról azt tapasztalom"
stb stb. velem szemben azt hozhatod fel, amit tőlem tapasztalsz.

Mészáros Laci 2015.04.15. 15:18:14

@Bafana:

"Egyszerű a válasz: állami támogatásból."

Mondom, nem jön ki a matek. És a Jobbik titkolózik. Egészkonkrétan az átlátszó.hu veboldal bekérte az összes parlamentbe jutott párt tavalyi kampányelszámolását. A Jobbik az egyetlen, amely nem adta be.

Mészáros Laci 2015.04.15. 15:20:42

@Bafana:

"Szavazza meg a Questor koalíció a pártok támogatásának az átláthatóságát"

Szerintem ez pont olyan ócska duma, mint a fordítottja, másra mutogatni, hogy "ő meg lop." Nekem nem kedves aki lop, de az sem, aki az orosz titkosszolgálatok pénzén akarja magyarnak mutatni magát. Merthogy kurvára nem az.

Bafana 2015.04.15. 15:24:41

@Mészáros Laci: Tudtommal nem egy balliberó újságnak tartozik beszámolóval egy párt, hanem az ÁSz.-nak.
"bekérette"-ez tetszik :)))
Buktassuk le a Jobbikot!!!

Bafana 2015.04.15. 15:31:42

@Mészáros Laci: Nem értem a logikádat. Nem lenne egyszerűbb a valamit bizonyítani? Biztos nálad is van valami erre utaló anyag, utalási bizonylat vagy mittomén. De csak elpuffogtatni valami vádat, az nem szép dolog. A Jobbik áll a bizonyítás elé. Buktassuk le!!!! De ne vádaskodjunk össze-vissza!
A kettős állampolgársággal is ez a véleményem. Derüljön ki valamely jobbikosról, hogy magyar-orosz, vagy magyar-fingaléz kettős állampolgár. De ne álljunk meg, a Jobbiknál, nagy a Parlament!!
Nem így lenne tisztességes a vádaskodások lebegtetése helyett?

Mészáros Laci 2015.04.15. 15:37:02

@Bafana:

1. bekérte. nem bekérette. a két szó mást jelent.

2. teljesen természetes, hogy nem kötelessége válaszolni.
de azért megtehette volna. csak nem tette meg. vajon miért?

vs.hu/kozelet/osszes/csak-a-jobbik-nem-arulja-el-mire-kolt-szazmilliokat-az-alapitvanya-0331

mondom, nem kötelező. csak a sumákolás nem pont az, amit itt fentebb írtál, hogy a jobbik a finanszírozás áltáthatóságának élharcosa. merthogy nem az - hazudik ebben is, mint ahogy a rasszizmusban is, Kovács Bélával szemben több ügyben is vizsgálódik az OLAF stb. szóval a jobbik nem nagyon tudja, és láthatóan nem is akarja magáról lemosni, hogy akárcsak a több európai rasszista párt, az oroszok zsebéből él.

ne nekem magyarázd meg, hogy miért tévedek, hanem magadnak tedd fel ezeket a kérdéseket, ha van hozzá bátorságod.

Bafana 2015.04.15. 16:22:10

@Mészáros Laci:
Szeretném megkérdezni, hogy te vádaskodni szeretnél céltudatosan a Jobbik irányába, vagy teljesen tisztán szeretnél látni???
Úgy látom, az első, mert vagdalkozol - talán indulatból -, de hogy a tisztánlátást ez nem segíti, az biztos. Őszintén: mért nem támogatta a Questor koalíció a tisztánlátást segítő javaslatokat??? Immár sokadszor teszem fel a kérdést, de csak a csapkodás jön részedről.
A Jobbik az egyetlen, amelyik ebben a 25 éves fertőben szeretne tisztán látni. Talán ez is lehet a sikerének az egyik oka???

Mészáros Laci 2015.04.15. 16:30:01

@Bafana:

mivel én nem vagyok fidesz-szimpatizáns, ezért a kérdést én is hozzád hasonlóan fel tudnám tenni. a fidesz válasza sem lehet túl bonyolult: maga a párt már rég nem látható a rárakódott sok rétegnyi pénzleszívó társaság alatt, minden, ami a tisztánlátást segítené, sok maffiózó útját keresztezi.

na szerintem ezt a zavarost használják ki az oroszok, és kétségtelenül ügyesen.

de megintcsak visszakanyarodtunk oda, hogy egy gyér látogatottságú blog kommentjein vezérszónoklatokat tartani, agitálni (vagy a másikat agitációval gyanúsítani) semmi értelme. kérdéseket lehet feltenni, leginkább önmagunknak. ehhez kell igazi bátorság.

Mészáros Laci 2015.04.15. 16:31:36

@Bafana:

jah, és ugye, a jobbik sumákolását nem menti az, hogy "de a fidesz meg lop".

azt elhiszem, hogy egy elvakult jobbikfan számára MINDEN válasz jó, de egy gondolkodó szimpatizáns felteheti magának a kérdéseket: mi van a nemzetiszínű külső alatt?

martineden 2015.04.15. 17:43:33

@Bafana: .....,,A Jobbik az egyetlen, amelyik ebben a 25 éves fertőben szeretne tisztán látni. "........gyerunk,itt az alkalom,mutasson peldat.tegye nyilvanossa ,hogy milyen penzbol mukodik.Ehhez nem kell masra varni,elo a farbaval,aztan jogosan kovetelheti mastol is.Ehhez nem kell semilyen torveny,ne muszajbol tegye meg ,hanem onkent,ha annyira tisztesseges.

Bafana 2015.04.15. 19:52:51

@martineden: Hogy milyen pénzből működik, az nyilvános. Állami pénzzel el kel tudni számolni mindenkinek. Az "orosz pénz" vádat bizonyítani kellene. Mint minden jogállamban, itt is a vádlónak kell bizonyítania.
De ne álljunk meg a Jobbiknál, a törvényt minden pártra ki kellene terjeszteni.

tothh · http://polizis.blog.hu 2015.04.16. 14:26:33

A poszt nagy részével egyetértek, egy mondattal vitatkoznék: "éppen vasárnapig tartott az a kétosztatú pártrendszer, aminek kis szerencsével, de haszonélvezője lehetett az MSZP-DK és csatolt részeik" - A kétosztatú pártrendszer már lassan hat éve lesz, hogy a felbomlás útján jár. A 2009-es EP választás óta nem lehet kétosztatú pártrendszerről beszélni nézetem szerint.
Ez a mostani eredmény ez legfeljebb végképp bebizonyítja, hogy nincs kétosztatú pártrendszer. 2010-ben sem az volt. És tavaly sem. Inkább volt a "centrális erőtér". Most már, hogy a Jobbik egyéni mandátumot is képes volt nyerni, az csak a megerősítése annak, hogy ott vannak harmadik, nem alárendelt erőként. Már a Fidesz kétszeres kétharmada is annak volt köszönhető főként, hogy a Jobbik, az MSZP számára korábban mindig sikert hozó vidékeken (pl. ÉK-Mo., vagy JNSz megye) be tudott férkőzni az MSZP elé, így a Fidesz relatív többséggel nyert.
süti beállítások módosítása