Egy, a tízmillió politológus országából

Critical/Comment

Hazudik-e Orbán Viktor?

Vagy "csak" a memóriája rossz?

2015. március 31. - C.critical

"Megkülönböztetett tiszteletem Miniszterelnök Úr! 

Adna-e kölcsön az adófizetők pénzéből, hogy ne kerüljek rács mögé? Önnek is előnyös lenne, főleg most, hogy ezzel a levéllel belerángattam egy kötvénycsalási ügybe"

Röviden így summázhatnánk Tarsoly, miniszterelnökhöz címzett levelét.

Korábban már feszegettem, hogy a kormány minden korábbinál magabiztosabban ugrott fel arra a bizonyos rollerre, ami gőzerővel bucskázik lefelé a lejtőn, és senki nem tudja, hol fog megállni. 

A hét elején már-már azt gondolhattuk, hogy beindult a kormányzati úthenger Questor ügyben. Tarsolyt az éj leple alatt elszállították, és előzetes letartóztatásba helyzeték Tény, hogy nem kapkodta el a hatóság az intézkedést: három hét alatt egy komplett autoriter kormányzatot meg lehet puccsolni, egy kötvénycsalás bizonyítékait az előbbinél jóval  kisebb erőfeszítést igénylő feladat eltüntetni.

Azt látni kell, hogy súlyos kommunikációs válságban van a kormány. Át is vette az ügy menedzselését a Gíró-Szász féle államtitkárság. Viszont az ilyen, és ehhez hasonló helyzetekben egy félmondaton is el lehet csúszni.

Mivel Murphy törvényét még senkinek sem sikerült kikerülni, a "kormányfő nem emlékszik az események pontos lefolyására" frázison annak rendje és módja szerint hasra is esett a szóvivő

Önmagában véve már a címben szereplő kérdésfelvetés is káros a miniszterelnök nimbuszára nézve. Mert vagy arról beszélünk, hogy több milliárdos állami pénzmozgásokra nem emlékszik, ezért inkompetens, vagy arról, hogy nem mond igazat, és inkompetens. Köztes lehetőség nem nagyon adódik.

Orbán Viktornak sokak számára meglepő módon huzamos ideig sikerült fenntartani azt a látszatot, hogy személyében nem kevesebbet, mint a "Haza Bölcsét" tisztelhetjük. Nem pusztán víziói vannak a nemzet sorsáról, hanem egyenesen a jövőbe lát. Mindezek mellett másodperc precizitással, és betűre pontosan tud idézni 7 évvel ezelőtti Gyurcsány beszédekből éppúgy, mit több ezer éves indián törzsek közmondásaiból.

Így a fenti kérdések soha nem merültek fel fenyegető komolysággal.

Ehhez képest, ha a kommunikációs gárda mondata igaz, akkor drasztikus memória romlásnak lehetünk szem, és fültanúi. Cirka 3 hetes időintervallum eseményeinek naptári felcserélése, emlékezetből való kiesése komoly aggodalomra ad okot.

Öröm az ürömben, hogy Tarsoly nem kapta meg azt a bizonyos támogatást, Jóval kínosabb lenne 100 milliárd forintnyi államkincstárból kivett adófizetői pénz elfelejtése.

foto: origo

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalcomment.blog.hu/api/trackback/id/tr867323796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása